1511 10.12.2013
Бенкет займає значну, а іноді більшу частину весілля, тому правильний вибір закладу, де він пройде - питання виняткової важливості. Розглянемо основні нюанси цієї нелегкої справи.
Як правильно вибрати бенкетний зал для весілля:
1. Ціна
Відразу з'ясуйте чотири основні моменти:
- З яких складових складається кінцева вартість бенкету (багато закладів, крім вартості їжі та напоїв, беруть гроші за оренду приміщення і обслуговування (як правило,% від суми замовлення);
- Чи є послуги, «нав'язувані» закладом (музичний супровід, весільний торт і т.п.);
- Фіксована чи договірна ціна (часто молодят в останній момент люб'язно інформують, що у зв'язку зі зміною цін постачальників на продукти (або під іншим пристойним приводом), вартість зросла, наприклад, на 20%; прикро, але діватися вже нікуди) ;
- Чи дозволяється приносити свій алкоголь і продукти (фрукти, нарізки, торт), це дозволяє істотно знизити вартість кінцевого рахунку.
2. Розмір приміщення
Тут теж слід врахувати кілька аспектів:
- Уточнюйте не тільки кількість посадкових місць, а й загальну площу залу (фраза «зал вміщає до 100 чоловік», зовсім не означає, що цій сотні там буде просторо і комфортно);
- Чи достатньо місця для танців і конкурсів, а, також, для музикантів з їх громіздкою апаратурою;
- Якщо Ви плануєте шоу-програму, пам'ятайте, що багато артистів висувають певні вимоги до приміщення, в залежності від специфіки номерів (розмір майданчика, поверхню підлоги, висоту стелі і т.д.).
3. Меню
Смачна їжа - головна умова будь-якого успішного банкету.
Можна оцінити якість їжі та обслуговування, прийшовши в даний заклад в якості рядового відвідувача і замовивши страви, які Вас цікавлять. Якщо це неможливо, постарайтеся з'ясувати якомога більше інформації при обговоренні меню з адміністратором (переглянути каталоги, якщо такі є, уточнити розмір порцій і т.д.).
4. Зручність
Зверніть увагу на наступне:
- Наскільки зручне паркування для автомобілів;
- Чи є кондиціонер (якщо весілля в гарячу пору року), гардероб (якщо в холодну), місця для куріння, кількість і зручність санвузлів (наприклад, чи є елементарна можливість вимити руки з милом);
- Чи є спеціальне приміщення для переодягання тамади, підготовки артистів до виступу і т.д.;
- Якщо в закладі кілька бенкетних залів, з'ясуйте - наскільки вони ізольовані один від одного і чи не є Ваш зал «прохідним».
5. Організаційні моменти
Обов'язково обговоріть з адміністратором:
- Всі наявні заборони та обмеження (хтось забороняє сипати на порозі закладу зерно і пелюстки, хтось не дозволяє використовувати свічки, у інших існують обмеження на оформлення залу і т.д.);
- Можливість з'єднання столів та способи розсадження гостей;
- Чи закривається заклад на час проведення весільного свята (часто це залежить від загальної суми бенкету);
- До якої години працює заклад, чи можливо продовжити цей час і, на яких умовах;
- З яким інтервалом будуть подаватися гарячі страви (щоб не вийшло так, що все буде винесено за дві-три перших години, а решту свята гості проведуть за пустими тарілками); торт теж повинен бути поданий у відповідний час.
І наостанок кілька корисних порад:
Якщо весілля планується в їдальні, то слід приділити особливу увагу таким дрібницям, як: столові прилади, серветки, скатертини, стільці тощо (у більш дорогих закладах, як правило, з цим не буває проблем).
Якщо заклад Вам підходить за всіма основними параметрами, але вартість трохи вище запланованої, не поспішайте відмовлятися, оцініть внутрішній інтер'єр приміщення - деякі зали настільки розкішні і самодостатні, що Ви цілком можете заощадити на прикрасі приміщення, обмежившись флористичною композицією. Крім того, багато закладів надають різні знижки і бонуси, проводять акції т.д.
Всі домовленості мають оформлятися документально - це стосується затверджених цін, страв, факту передоплати і т.д. Оптимально, якщо буде укладено попередній договір, в якому будуть чітко прописані всі умови.
Перш ніж зупинити свій вибір на тому чи іншому місці, уважно вивчіть інформацію про нього в інтернеті. Якщо заклад існує багато років, то напевно Ви знайдете достатню кількість відгуків, щоб зробити об'єктивний висновок.
Якщо Ви плануєте відзначити весілля в якомусь популярному закладі, або ж цей урочистий день припадає на розпал випускних вечорів, новорічних корпоративів, домовлятися про оренду потрібно якомога раніше (мінімум за 5-6 місяців).
Вдалого Вам вибору і чудового, незабутнього весілля!
Алена Ч.
Портал "Свадьба Воронеж"