Італійська кухня вважається однією з найкращих в світі. Тому на італійському весіллі можна скуштувати чимало страв-шедеврів кулінарної майстерності.
В різних регіонах Італії є свої різновиди рецептів приготування страв. Курка є обов’язковою стравою на італійському весіллі. Так ось в Лігурії її подають з маслинами, в Сицилії - з великою кількістю овочів, в Анконі - з вином, часником і розмарином, а в горах Абруцці - з помідорами і солодким перцем. Але в будь-якій частині Італії спочатку подають антипасті - закуски, які збуджують апетит: інсалата ді карне крюда - дуже тоненькі шматочки сирої телятини, замариновані в оливковому маслі з часником і лемоном, моск’яме - солена спинка тунця, фрутті де маре - морський коктейль з мідій, гребінців, восьминогів та ін. морських жителів, також подають велику кількість маринованих овочів.
Після антипасті подають звичайно ж і саму пасту, кількість рецептів приготування якої неможливо перерахувати. Потім подають страви з м’яса і риби. В кінці - солодке: кассате - розкішний творожний торт з морозивом, тірамісу, мигдалевий крем, джелато - італійське морозиво, та ще стільки солодощів та цукерок, що нам буде важко уявити!