Ось і настав цей момент! Коханий запросив в ресторан на перше побачення, і від хвилювання тремтять руки і серце вискакує з грудей. Між питаннями "що одягнути?" і "яку зачіску зробити?", недоречно вискакує "як поводитись в ресторані, щоб не впасти в його очах і показати себе справжньою леді?". Отже, кілька правил, як показати себе з найкращого боку.
Якщо ви вже сидите за столиком і вибираєте страви, не забудьте про "правило кольорів": червоне до червоного, а біле до білого. М’ясо, омари та дичину запивають червоним вином. Зверніть увагу на "бордо", "мерло", "зінфандель" або "каберне совіньйон". Рибу-гриль, птицю, кролика найкраще смакувати з білим сухим вином "совіньйон бланк", "саблі" або з не дуже холодним "піно нуар". До салатів, копченого лосося, форелі або палтуса виберіть ніжні вина, наприклад, французьке "мускаде". А ось до червоної ікри найкраще ж, звичайно, підійде шампанське.
Червоне вино п’ють із низьких широких бокалів, а біле - з високих, але не тонких.
Дари моря: молюски, мідії, устриці - спиртними напоями не запивають. Такий мікс може викликати нудоту.
Ніколи не запивайте їжу міцними спиртними напоями або коктейлями! Це вважається поганим смаком. Коньяк, віскі, грапа замовляють після десерту до кави. Коктейлі споживають або до прийому їжі, або замість неї.
Із даного переліку: фуа-гра, тости, смажена картопля (картопля-фрі), - краще вибрати щось одне і не змішувати дані страви, тому що кілька наступних годин шлунок ще буде нагадувати про ці смаколики.
А завершити чудовий вечір можна фруктами або сорбе ( заморожений кислуватий сік лайму або лимону, який подають у вигляді морозива ).
|