Поділись з друзями - тисни кнопку:
Реклама
Пошук
Статті на тему
З уст народу
Обручки
Річниці весілля
Організація свята
Краса та здоров'я
Весільна церемонія
Одяг для нареченого
Весільні сукні та аксесуари
Весільний кортеж
Весільний букет
Весілля за кордоном
Молода сім’я
Новини
Історії кохання
Інше
Головна » 2009 » Березень » 6 » Вибираємо ресторан
20:08
Вибираємо ресторан
Місце зустрічі свята і гостей треба шукати за півроку до найщасливішого дня. І не дивуйтесь, якщо у найрейтинговіших ресторанах вам чемно покажуть блокнотик, де розписані замовлення на найближчі вісім місяців, і де ви не знайдете жодного «віконечка» для себе. Буває. Є натомість щасливці, яким вдається ціле весілля організувати за місяць – два. Але їх небагато. Тому будемо дивитися на речі реально і подбаємо про все вчасно.
Гості
Це лише здається, що між компанією зі 100 і 110 людей різниця невелика. Деколи п’яти останнім гостям доводиться тіснитися по кутках, не кажучи про те, що може бути елементарно ніде поставити посуд. Такі речі на весіллі неприпустимі. Тому перш, ніж вирушати у пошуки, точно підрахуйте кількість запрошених. Крім того, зверніть увагу на наявність площі для танців і розваг, а також місця, де можна розташувати солодкий стіл. Це зараз здається дрібницями, а у день свята всі належно оцінять вашу доскіпливість.
Гроші
Оренда приміщення для весільного бенкету у весняно-літній сезон коштує від 500грн., а ціна меню для однієї людини в основному, від 130 грн. Зрозуміло, що оплата залежить не лише від кількості та якості страв, але й від самого ресторану – його розташування, сервісу, наявності спеціальних послуг для молодят (феєрверків, сюрпризів тощо). Верхньої цінової межі не подаю, тому що її насправді немає. До речі, про сервіс. Поцікавтеся, скільки офіціантів, зазвичай, обслуговують весілля в обраному вами закладі. Для того, щоб усім було комфортно, потрібен один офіціант на 9-12 гостей. Майте на увазі, що треба наперед з’ясувати, чи потрібно доплачувати офіціантам за кожну годину після опівночі, і хто буде оплачувати послуги таксі для персоналу ресторану.
Грами
Беремо в руки калькулятор і починаємо додавати і множити. Що? А хіба ви забули, що спиртне, м’ясне, солодке і фрукти, зазвичай, не входять до стандартного меню? Ці продукти значно вигідніше купувати деінде, тому власники кафе та ресторанів дозволяють привозити їх додатково. Рибного асорті на людину потрібно 50-100 грамів, м’ясного – 150-200 грамів. Фруктів – 200-300 грамів. Солодкого – близько 300 грамів на кожного гостя. Горілку розраховуємо по 250-400 грамів на кожного чоловіка, а вина – по 0,4-0,6 л на одну жінку. Крім того пам’ятаймо, що за один тост на шість персон йде дона пляшка шампанського. Воду і соки розраховуємо залежно від погоди та пори року. В середньому – по 1 л взимку і по 1,5 л влітку.
Хитрощі
Коли ви рахували гостей, чи не забули випадково про музикантів, фотографа та відео оператора? Адже ці люди теж потребують не меншої кількості їжі та напоїв. До речі, перед тим, як давати завдаток у ресторані, ОБОВ'ЯЗКОВО з’ясуйте, чи можете ви запрошувати своїх музикантів, тамаду, фотографа та відео оператора. Адже у багатьох вітчизняних харчувальних хитрують, нав’язуючи своїм замовникам додаткові послуги, і отримуючи із цього свої посередницькі відсотки.
«Похибка»
А тепер про неприємне. Звичайно, будемо вважати, що працівники обраного вами ресторану – люди порядні та чесні. Але не рідкісні випадки, коли під час нарізання кількість м’ясного та солодкого суттєво зменшується. Якщо «похибка»складе до 0,5 кг, не варто розпочинати скандал. Та дехто з гіркого досвіду знає, що «зникати» може до 5(!) кг продуктів. Щоб такого не сталося, попросіть когось із родини (бажано відповідального і грізного) контролювати процес нарізки та подачі. А ще хай ця людина простежить за спиртним.
Тест
Перед тим, як давати завдаток і робити конкретне замовлення в обраному ресторані, прийдіть туди повечеряти. Це допоможе вам визначитись із вибором, бо у підготовці до весілля важливо все, і особливо – місце, де вас та гостей зустріне ваше свято. Неповторне, розкішне, красиве, романтичне, цікаве, чудово організоване…Бажаю успіхів!
Категорія: Організація свята | Переглядів: 2867 | Додав: Masya | Теги: ресторани | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Додати фірму
Коментарі
PPK 13.12.2017
Конечно, я тоже люблю природу, но ведь дерево в строительстве ничем не заменить. Я лучше куплю деревянные двери вейквуд http:
Чоловік одружився з деревом
kaidachsonia 30.03.2017
<!--td {border: 1px solid #ccc;}br {mso-data-placement:same-cell;}-->Ничто так не бодрит, как удар мизинцем об угол шка
Шоу-театр "Лягре"