Поділись з друзями - тисни кнопку:
Реклама
Пошук
Статті на тему
З уст народу
Обручки
Річниці весілля
Організація свята
Краса та здоров'я
Весільна церемонія
Одяг для нареченого
Весільні сукні та аксесуари
Весільний кортеж
Весільний букет
Весілля за кордоном
Молода сім’я
Новини
Історії кохання
Інше
Головна » 2012 » Лютий » 10 » Історія валентинок
15:13
Історія валентинок
У наш час "валентинкою" називають листівку для коханої людини в день Святого Валентина. Історія появи "валентинок" досить цікава. Спочатку їм передували слова і пісні, які кохані говорили або співали один одному ще в середні віки.

Перші письмові "валентинки" з'явилися в 15 столітті. Але і тут є різні думки про те, кому ж належить написання першої з них. За однією версією створення першої письмової "валентинки" приписується Герцогу Орлеанському (1415 рік), який сидів в цей час у в'язниці, в одиночній камері, і вирішив боротися з нудьгою шляхом писання любовних послань власній дружині. Ця перша "валентинка" збереглася до нашого часу і виставлена в Британському музеї.

За іншими відомостями найстаріша "валентинка" була недавно виявлена в одній з британських бібліотек. Цей лист написаний в 1477 році. У посланні дівчина просить хлопця довести, що він її дійсно любить. Вона повідомляє, що доб'ється у матері збільшення приданого, а він повинен одружитися на ній. Цей лист було викуплено бібліотекою у британської сім'ї, в архіві якої воно зберігалося, ще в 30-х роках. І лише минулого року його виявив один з нових співробітників бібліотеки.

Популярність "валентинки" почала зростати у вісімнадцятому столітті. У той час паперовими "валентинками" обмінювалися замість подарунків. Особливою увагою вони користувалися в Англії. Листівки робили з кольорового паперу і підписували кольоровим чорнилом.

Але винахідливість закоханих в створенні "валентинок" не знала меж. Найталановитіші писали їх у вигляді акровірша - це віршований розмір, коли перші букви кожної строфи складають разом осмислене слово, в даному випадку - ім'я коханої людини. Листівки вирізали маленькими ножницями або проколювали маленькими шпильками у вигляді мережива, зафарбовували через трафарет, створювали "валентинку" - паззл або ребус, чи імітували середньовічний рукопис з кольоровими малюнками.

А вже на початку 19 століття почалося серійне виробництво "валентинок". Спочатку це були чорно-білі малюнки, намальовані вручну на фабриці. Але з кожним роком "валентинки" ставали оригінальнішими та яскравішими.

У наш час вони представлені як вітальні листівки у вигляді сердечок із щирими побажаннями, признянням в коханні, пропозицією руки та серця або просто жартами. Традиційно їх пишуть зміненим почерком або лівою рукою і не підписують. Адресат повинен сам здогадатися, хто саме прислав йому "валентинку". Окрім листівок, люди дарують своїм коханим троянди (оскільки вважається, що вони символізують кохання), цукерки-сердечка та інші предмети із зображеннями сердець, птахів, що цілуються, і, звичайно, справедливо визнаного символу Дня Святого Валентина - маленького крилатого ангелика Купідона.

Сьогодні великою популярністю користуються віртуальні "валентинки". Ось і Ви не забудьте своїй улюбленій половинці відправити "валентинку"!
Категорія: Інше | Переглядів: 2973 | Додав: LuckyRich | Теги: День св. Валентина, привітання в день всіх закоханих, валентинки | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Додати фірму
Коментарі
PPK 13.12.2017
Конечно, я тоже люблю природу, но ведь дерево в строительстве ничем не заменить. Я лучше куплю деревянные двери вейквуд http:
Чоловік одружився з деревом
kaidachsonia 30.03.2017
<!--td {border: 1px solid #ccc;}br {mso-data-placement:same-cell;}-->Ничто так не бодрит, как удар мизинцем об угол шка
Шоу-театр "Лягре"