Поділись з друзями - тисни кнопку:
Реклама
Пошук
Статті на тему
З уст народу
Обручки
Річниці весілля
Організація свята
Краса та здоров'я
Весільна церемонія
Одяг для нареченого
Весільні сукні та аксесуари
Весільний кортеж
Весільний букет
Весілля за кордоном
Молода сім’я
Новини
Історії кохання
Інше
Головна » 2009 » Вересень » 24 » Карвінг - мистецтво декорації
17:02
Карвінг - мистецтво декорації
Останньою модною течією в кулінарії є карвінг, який прийшов до нас зовсім нещодавно. Карвінг – англ. curving (от curve, що означає різати) — «вирізування», «різна робота», «різний орнамент».

Це майстри Тайланду подарували світові нове хоббі - створення скульптур їз овочів і фруктів.  Техніка декорування використовується для сервірування святкових столів на банкетах, різних святкуваннях, а також для прикрашення інтер'єру дорогих готелів.

Мистецтво карвінгу нараховує більше 2000 років і прийшло в Тайланд з Китаю в 1364 році. Тоді вперше при дворі тайської принцеси появився традиційний човен, розкішно оздоблений фігурами птахів, тварин і квітів із вирізьблених овочів та фруктів.Човен спускають на воду в дар богам під час щорічного фестивалю в листопаді. Король Тайланду. побачивши таку красу, миттєво оголосив карвінг національним надбанням і наказав навчати майстрів цьому мистецтву.  Займались ним  переважно жінки і використовували тільки на королівських святкуваннях.

І так тривало аж до 1932 року, а після революції це мистецтво перестало належати тільки королю, і була створена перша школа різьби на овочах та фруктах. На сьогодні існують подібні школи в Китаї, Японії, Кореї. Але деякі розбіжності є,  тайська школа навчає різьбити фантастичні квіти, а китайські майстри вирізають драконів, міфічних істот.

Відомі шеф-кухарі навчаються цьому мистецтву не один рік. По всьому світу проводяться міжнародні виставки, конкурси.

Щоб ані Ви, ані Ваші гості не змогли забути, який вигляд мав Ваш святковий стіл – скористайтеся для цього новою течією в оформленні овочів і фруктів. Погодьтеся, набагато приємніше дивитися на лілії з огірочків, аніж на просто порізані огірки смужечками. Банальність нині не в моді.

Якщо у Вас розвинена уява, то ви можете зробити з продукту все, що забажаєте. Досконалості в цьому мистецтві можна досягти лише практикою. Мистецтво вирізування вимагає терпіння, концентрації, уваги і пошани до натурального продукту. Робота ця споглядальна і дуже творча. Ваша винагорода – задоволення, подив і захоплення всіх, хто побачить готовий результат.

Звісно, якщо йдеться про те, аби прикрасити весільний стіл, самотужки Вам не впоратися – для цього потрібно запросити фахівця, який подарує Вам казкове видовище не тільки з овочів чи фруктів, а й з льоду, шоколаду чи великого шматка масла. От лише милуватимуть око такі шедеври не надто довго. Та, зате, повірте, про Ваш святковий стіл складатимуть легенди.

Категорія: Організація свята | Переглядів: 5600 | Додав: LuckyRich | Теги: карвінг | Рейтинг: 4.4/5
Всього коментарів: 1
Аватар відсутній
Va Tabi 18.12.2009 13:31
Мистецтво карвінгу - це smile вишуканість та biggrin неповторність Вашого свята: http://buketic.at.ua/
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Додати фірму
Коментарі
PPK 13.12.2017
Конечно, я тоже люблю природу, но ведь дерево в строительстве ничем не заменить. Я лучше куплю деревянные двери вейквуд http:
Чоловік одружився з деревом
kaidachsonia 30.03.2017
<!--td {border: 1px solid #ccc;}br {mso-data-placement:same-cell;}-->Ничто так не бодрит, как удар мизинцем об угол шка
Шоу-театр "Лягре"