Поділись з друзями - тисни кнопку:
Реклама
Пошук
Статті на тему
З уст народу
Обручки
Річниці весілля
Організація свята
Краса та здоров'я
Весільна церемонія
Одяг для нареченого
Весільні сукні та аксесуари
Весільний кортеж
Весільний букет
Весілля за кордоном
Молода сім’я
Новини
Історії кохання
Інше
Головна » 2011 » Червень » 16 » Краватка: чоловічий аксесуар з характером
00:07
Краватка: чоловічий аксесуар з характером
Зараз краватка є невід’ємним атрибутом офіційного вбрання чоловіків. Без неї важко уявити діловий костюм, вона надає ваги своєму власнику. Звідки взялася ця деталь чоловічого туалету, і чому вона так міцно завоювала своє місце на шиї у сильної половини?

Історія краватки розпочалася досить давно, а  її попередницею була хустинка, яку носили ще римські легіонери. Широкому розповсюдженню вона має завдячувати французькому королю Луї XIV. Йому дуже сподобалися хустинки римських воїнів, настільки, що він не лише почав носити їх сам, а ще й зобов’язав до цього придворних. Мода на шийні хустинки швидко розповсюдилася за межами Франції.

Краватка, яку ми знаємо сьогодні, набула свого вигляду в 19 столітті. В цей час чоловічі костюми стають простішими і єдиним яскравим елементом, що привертає до себе увагу, залишається краватка. Її шиють з шерсті, шовку, атласу, використовуючи найрізноманітніші візерунки. Колір відігравав особливе значення і, в залежності від події, аксесуар одягали тільки певного забарвлення.  Для похоронів це був винятково чорна краватка, для урочистих подій – біла.

В цей час починає активно розвиватися наука зав’язування краватки, перетворюючись в ціле мистецтво. Навіть друкують книжки, в яких детально описують різні способи в’язання та види вузлів.

За всю свою історію модними ставали різні кольори, узори та матеріали з яких виготовляли цей чоловічий аксесуар. Сьогодні основними матеріалами є шовк та жакардова тканина. В моді строгі краватки ненав’язливих кольорів.

Яку краще купити

Звичайно, найкращою, але і найдорожчою, буде краватка ручної роботи з натуральної тканини. Щоб зрозуміти, чи ручної роботи виріб, придивіться, зі скількох частинок він зшитий. Якщо з трьох, то скоріш за все це ручна робота. Крім цього, шви мають йти по діагоналі та не повинні прощупуватися, а матеріал - бути приємним та м’яким на дотик. На зворотному боці має обов’язково бути пришита петля, щоб прикріпити тонкий кінець до широкого. Шов широкого кінця має бути «недошитим» і скріплюватися кількома великими стібками.

Ще одна важлива деталь, на яку слід звернути увагу, це підкладка. Вона є у кожної краватки, щоб зберігати її форму. Та не всі знають, що підкладка має бути зі 100% шерсті.

краватка

Як правильно вибрати краватку

На перший погляд в цьому не має нічого складного. Та це не зовсім так. Краватка підкреслює костюм, довершує загальний образ і вибраний стиль. Тому краще не нехтувати нескладними правилами її вибору.

1. Якщо краватка з малюнком, то її слід одягати тільки до однотонної сорочки. Для офіційних та ділових заходів краще такі не вибирати, а якщо все ж таки вибрали, то з невеликим малюнком.

2. До однотонних краваток потрібно вибирати сорочки з малюнком в смужку або клітинку. І в цьому випадку бажано, щоб смужки на сорочці та колір краватки співпадали.

3. Якщо краватка та костюм темного кольору, то краватку слід вибирати світлішу на кілька відтінків, ніж костюм.

4. До темного костюму та світлої сорочки вибирайте темну краватку, подібну до кольору костюму.

5. Якщо костюм чорного кольору, а сорочка білого, то краватку підберіть з дрібним малюнком.

6. Якщо костюм світлий, а сорочка темна, то краватка має бути такого самого кольору, як костюм.

7. Якщо і костюм, і сорочка світлого кольору, краватку підберіть в тій гамі, що й сорочка.

галстук галстук

Зберігання краваток

Щоб вони довго служили вам вірою та правдою, необхідно вміти зберігати ці аксесуари. Насамперед слід запам’ятати, що вузол на краватці потрібно розв’язувати після того, як ви її зняли. В іншому разі тканина буде заламуватися і втратить свій зовнішній вигляд. Розв’язаний аксесуар тримайте на спеціальній вішалці в шафі. Дорогі шовкові вироби не можна носити день у день. Їх потрібно щодня змінювати, щоб вони «відпочивали».

Прасуйте краватку тільки через вологу тканину. Без неї гаряча праска може пошкодити матеріал виробу.

краватка

Багато цікавої інформації можна отримати про власника, завдяки лише одному погляду на краватку. Квіткові візерунки свідчать, що господар досить романтична, щедра та добродушна особа. Найчастіше його професійна діяльність пов’язана з творчістю.

Спокійні та скромні чоловіки надають перевагу геометричним та незрозумілої форми візерункам. Вони люблять добре подумати перед тим, як щось зробити, і їх важко заставити втратити рівновагу.

Консерватори вибирають краватки зі смужками. Також любителі такого візерунку страшенно люблять свою роботу, є пунктуальними та турботливими чоловіками. Для них вдала кар’єра - найважливіше в житті. Схильні до вирішення складних питань, наділені гарними діловими якостями. Можливо, саме тому краватки з цим візерунком є символом бізнесмена.

Знаходять своїх шанувальників і однотонні вироби. З такими чоловіками слід бути обережними. Вони дуже прискіпливі та нудні. А ще – повністю передбачувані.

Часто чоловіки використовують затискач для краватки, щоб вона не заважала під час роботи. Цікава деталь: затискач не подобається більш ніж 60% жінкам, і 70% з опитаних вважають його проявом жіночності в чоловічому образі.

історія краватки

Обираючи костюм на весілля молоді задумуються, яку краватку до нього одягнути. Ця подія є особливою та дуже святковою, тому й краватка має бути незвичайною. Виберіть щось цікаве, що б привертало увагу гостей до нареченого, виділяло його серед інших. Та водночас не слід забувати, що цей яскравий чоловічий аксесуар має вписуватися в загальний образ, доповнювати його, а не жити власним життям. 


Фото: stylemepretty.com


Категорія: Одяг для нареченого | Переглядів: 3478 | Додав: LuckyRich | Теги: краватка, історія краватки, галстук | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Додати фірму
Коментарі
PPK 13.12.2017
Конечно, я тоже люблю природу, но ведь дерево в строительстве ничем не заменить. Я лучше куплю деревянные двери вейквуд http:
Чоловік одружився з деревом
kaidachsonia 30.03.2017
<!--td {border: 1px solid #ccc;}br {mso-data-placement:same-cell;}-->Ничто так не бодрит, как удар мизинцем об угол шка
Шоу-театр "Лягре"