Поділись з друзями - тисни кнопку:
Реклама
Пошук
Статті на тему
З уст народу
Обручки
Річниці весілля
Організація свята
Краса та здоров'я
Весільна церемонія
Одяг для нареченого
Весільні сукні та аксесуари
Весільний кортеж
Весільний букет
Весілля за кордоном
Молода сім’я
Новини
Історії кохання
Інше
Головна » 2011 » Січень » 15 » Причини і способи боротьби з випадінням волосся
14:00
Причини і способи боротьби з випадінням волосся
Невелика частина жінок відразу реагує на проблему, щойно вона з’явилася. Більшість б’є тривогу, коли замість шикарної шевелюри в руках залишається маленький хвостик. Щоб відновити волосся, потрібно розібратися, що стало причиною його випадіння.

На цьому етапі багато хто думає, що достатньо повтирати щось в голову або зробити маски для волосся і проблема вирішена.

Насправді, все не так просто, як здається на перший погляд. Щоб врятувати волосся від випадіння, потрібно приймати препарати всередину, допомагати відновитися йому ззовні, а також відкоригувати своє харчування.

Причини випадіння волосся

1 причина: стрес

До появи стресу спонукають не тільки негативні події. Викликати його можуть також весілля, подорож в екзотичні країни та інші досить приємні події.

При легкому стресі допоможе валер’янка, чаї з м’яти, звіробою. Під час подорожі в екзотичні країни, не забувайте, що тамтешня вода та їжа можуть спровокувати сильний стрес для організму, бо їх компоненти є незвичними та відрізняються за хімічним складом. В перші дні обирайте страви, до яких ви звикли вдома. Це щодо внутрішнього.

Ззовні допоможе масаж голови, який не тільки розслабляє, а ще й стимулює ріст волосся. 10 – 15 хвилин масажу кожного дня вистачить, щоб через кілька тижнів відчути результат. Масаж проводиться подушечками пальців круговими рухами. Таким способом до волосяних цибулин поступає кров, збагачена киснем, що сприяє їх зміцненню. Коли мова йде про дуже сильне випадіння волосся і гнійничкові захворювання шкіри голови, то масаж робити не можна!

2 причина: неправильне харчування

Неправильне та незбалансоване харчування – це не тільки жорсткі дієти, це також вегетаріанство та сироїдіння. Організму необхідні рослинні і тваринні білки та жири. Негативна дія на організм людини відбувається не тільки від надлишку жирів, але й при їх недостачі. Жиророзчинні вітаміни А, D, E і K в більшості містяться в жирах, а при їх недостачі лущиться шкіра та випадає волосся.

Від обезжирених дієт порушується гормональний баланс, а саме від гормонів залежить густина і краса жіночої шевелюри.

Волосся більш ніж на 65% складається з білків, тому очевидними є всі підводні камені вегетаріанства. Не всі білки, які необхідні людині, може утворити організм. Готові, вони поступають з їжею. Вживання тільки рослинних білків не може повністю компенсувати потреби організму, потрібні ще й тваринні білки. Головне – вживати все в міру.

3 причина: зовнішні природні фактори (сонце, мороз)

Подорож на море приносить безліч задоволення і хороших спогадів, але, часто, і сухе та ламке волосся. Під дією сонця та соленої води організм втрачає водорозчинні вітаміни С, РР, групи В, які так йому необхідні. Вихід – пити більше води і вживати додатково вітамінні комплекси. Ззовні використовуйте спреї для волосся з UV-фільтрами та головні убори.

Мороз також шкідливий для шевелюри, а головний убір її захищає. Тим, хто категорично відказується від шапок, капелюшків і капюшонів потрібно постійно робити зволожуючі та зміцнюючи маски для волосся з трав та природних компонентів. Наприклад така: змішати реп’яхову або оливкову олію з медом та яєчним жовтком і втерти в шкіру голови. Залишити на 1 годину, після чого помити голову з шампунем. Якщо є лупа, можна ще додати наперед розмочений у кип’ятку і відціджений чорний хліб.

Готові маски, які продаються в магазині не дадуть бажаного ефекту.

4 причина: таблетки та лікарські препарати

Деякі медичні препарати при тривалому застосуванні спонукають до випадіння волосся. До них належать: антибіотики, антикоагулянти, антидепресанти, нейролептики та ін.

Категорія: Краса та здоров'я | Переглядів: 2536 | Додав: Admin | Теги: волосся, випадіння волосся | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Додати фірму
Коментарі
PPK 13.12.2017
Конечно, я тоже люблю природу, но ведь дерево в строительстве ничем не заменить. Я лучше куплю деревянные двери вейквуд http:
Чоловік одружився з деревом
kaidachsonia 30.03.2017
<!--td {border: 1px solid #ccc;}br {mso-data-placement:same-cell;}-->Ничто так не бодрит, как удар мизинцем об угол шка
Шоу-театр "Лягре"