Поділись з друзями - тисни кнопку:
Реклама
Пошук
Статті на тему
З уст народу
Обручки
Річниці весілля
Організація свята
Краса та здоров'я
Весільна церемонія
Одяг для нареченого
Весільні сукні та аксесуари
Весільний кортеж
Весільний букет
Весілля за кордоном
Молода сім’я
Новини
Історії кохання
Інше
Головна » 2011 » Грудень » 24 » Весільний одяг різних країн
00:36
Весільний одяг різних країн
Традиційний весільний одяг у нашому розумінні це костюм для хлопця та біла сукня для дівчини. Але, чи однаковим є весільне вбрання у різних країнах світу? Виявляється, в кожного народу своє бачення краси та того, у що має бути одягнута молода пара.

В Африці велике значення має матер’ял, з якого зроблена кольорова спідниця нареченої. На голову дівчина закручує матерію у вигляді чалми або заплітає волосся в косички. Така зачіска є символом скромності та стриманості. Наречений одягає піджак, туніку та головний убір.

Також молодята можуть одягнутися у традиційні для нас білу сукню і чорний костюм, або в одяг червоного та золотого кольору, які вважаються барвами африканських королів.

Бербери в Марокко завертають дівчину в яскраві шерстяні покривала. Протягом всього весілля наречена переодягається не менше семи разів. Кожна сукня важить декілька кілограмів, тому в цій нелегкій справі їй допомагають подружки.

Макіяж в неї, також, оригінальний і яскравий. Щоки покриті медом з охрою, брови забарвлені в чорний, а повіки в зелений колір.

Дівчата в Кенії розмальовують руки та ноги ритуальними узорами червоного і чорного кольору. Ці узори символізують новий статус молодої та зберігаються цілий рік. Чоловік після весілля одягає жіночий одяг і ходить в ньому один місяць, щоб самому переконатися, що життя молодої дружини є нелегким.

В племені індійців із Північної Америки наречену одягають у сукню, забарвлену чотирма кольорами, які є символічними: білий є прототипом сходу, жовтий – заходу, чорний – півночі, а синій – півдня.

Досить оригінальним є весільне вбрання молодят тихоокеанських островів. Воно, як не дивно, відповідає сучасним модним тенденціям про еко-весілля. Одяг зроблений з природних матер’ялів. Наприклад, в Самоа наречена одягає весільну сукню з кори та гілок тутового дерева, прикрашену квітами. В зачіску вплітає перлинки.

На Гаваях наречених замотують в саронг, а чоловіки одягають сорочку та короткі білі штани. Доповнює образ молодої гірлянда біло-рожевих квітів леї. Квіти також вплітають у волосся.

В Азії костюми закоханих шиють з червоного шовку. Загалом, червоний і золотий кольори у багатьох країнах символізують щастя та заможність. Саме тому їх використовують всюди, не оминаючи увагою аксесуарів: свічок, обгорток для подарунків, конвертів з грошима.

В Китаї у різних провінціях вбрання для нареченої може відрізнятися. У Північному Китаї дівчата одягають червону сукню з високим коміром, а в Південному – піджак та декілька спідниць, одягнутих одна на одну. Весільне вбрання оздоблюють вишивкою. Золоті птахи є символом шлюбу, вишиті квіти символізують щастя. Обличчя нареченої закриває червона вуаль.

За стародавнім звичаєм, молода три рази має змінити весільне вбрання. В наш час дівчата одягають червону сукню для церемонії шлюбу, а потім змінюють її на білу. Молодий одягає довгий чорний шовковий піджак, темно-голубу сорочку і червоний шовковий пояс.

В Японії весільна церемонія не обійдеться без традиційного кімоно із білого шовку. Білий колір не випадковий. Одягаючи біле кімоно, наречена ніби показує всім, що в дім чоловіка вона не приносить нічого свого і готова розпочати своє життя «з чистого аркуша». До весільного вбрання також входить біла накидка з парчі, парик, прикраси, шпильки "kansashi", гребінець. В руках наречена тримає весільне віяло. Після урочистої церемонії, молода, за бажанням, змінює одяг, в якому можуть бути присутні всі кольори, крім фіолетового, який пророкує швидкий розпад шлюбу.

Наречений одягає вбрання чорного кольору, а вся його рідня – білого.

Червоний колір є традиційним, також, для індійського весілля. Молода одягає червоне, вишите золотом, сарі. Його довжина сягає до восьми метрів. Голова дівчини покривається червоною вуаллю. Образ нареченої є неможливим без золотих прикрас. Вважається, що золото приносить багатство і щастя в нову сім’ю. Іноді загальна маса прикрас може досягати 8-10 кілограмів! Візерунками з хни покривають тіло молодят. Наречений одягає шовкову сорочку і штани яскравого кольору.

Візерунки з хни також прикрашають руки і ноги арабських дівчат, в яких вони зашифровують ім’я коханого.

Для європейських країн традиційною є біла сукня. Після церемонії шлюбу її зберігають як сімейну реліквію.

В Англії є звичай виходити заміж у старому взутті. Воно є символом вдачі. В Шотландії наречений одягає традиційний кілт, а на талії коханої затягує фамільний ремінь.

В Німеччині існував древній звичай, згідно з яким молода клала у кишені своєї сукні хліб та сіль, символи заможності.

У весільному образі іспанських дівчат обов’язково присутнім є оранжевий колір. Оранжевий колір пов’язаний з апельсиновим деревом, яке в Іспанії символізує вічну молодість.

Кожний народ має свої весільні звичаї і обряди, які є не тільки фольклорним та історичним надбанням, а ще ниточкою, яка тісно пов’язує старші та молодші покоління. Незважаючи на істотну відмінність весільного одягу в різних країнах, він символізує одне й те ж: побажання молодим щастя, кохання, достатку, злагоди в їхньому новому спільному житті.

Фото з сайту www.stylemepretty.com
Категорія: Весілля за кордоном | Переглядів: 5622 | Додав: LuckyRich | Теги: весілля, весільний одяг різних країн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Додати фірму
Коментарі
PPK 13.12.2017
Конечно, я тоже люблю природу, но ведь дерево в строительстве ничем не заменить. Я лучше куплю деревянные двери вейквуд http:
Чоловік одружився з деревом
kaidachsonia 30.03.2017
<!--td {border: 1px solid #ccc;}br {mso-data-placement:same-cell;}-->Ничто так не бодрит, как удар мизинцем об угол шка
Шоу-театр "Лягре"